LightWEB
Startside

Nyheter    Konsertomtaler HBK    Medlemsinformasjon    Bluesstuff    Om HBK    Kontakt oss      

LightWeb

Konsertomtaler 2017

     
   

Fredag 29. Desember 2017
5. dagsblues

Ida Bang
&
The Blue Tears
(S)


Bluespoeten (Jan-Christian Nordahl) innledet romjula med sin andre symfoni med latter og tårer i salen på Gregers. Han har laget to bøker med morsomheter fra blå toner rundt omkring i moderlandet. Og vi i bluesklubben bruker Bluestrain.no til å markedføre for arrangementer i nærmeste framtid. 14 stasjoner i hele landet sender Bluestrain.no ut på FM nettet 101,1. Bluespoeten på Bluestrain.no


(Foto: Terje Bjørnseth)

Ida Bang & The Blue Tears
Ida Bang er som en autoritet på scenen med sin energiske stemme utstråling. Hun fremstår akkurat som en ung Billie Holiday, Ida Cox eller Helen Humes. Moro å se henne bruke hele kroppen som verktøy under sangen. Hun får også resten av bandet med John Bernström, Patrik Engström, Leo Henriksson og Leo Sund til å spille over evne på instrumentene. Det er som kunst, når du ser et bilde du liker kjøper du det. Sånn opplever undertegnede musikken til Ida Bang & The Blue Tears. Det sier bare "pang bang" i hjerterota. Satt med tårer i øyekroken under begge settene. Og det som gjør bandet til eget lydbilde er egne spor med tekst og melodi. Moro å høre "teaser" igjen fra deres EP-cd. Leo Henriksson sitt gitarspill er som hentet fra Albert King sine unge år og venstre hente John Bernström hadde en texaslyd på strengene som bare gnistret. Kompet var stødig som granitt.

GODT NYTT BLÅTT ÅR!

I 2018 fyller HAMAR BLUESKLUBB 20 ÅR.

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklub


(Foto: Terje Bjørnseth)

Lørdag 25. November 2017

Lisa Lystam
Family Band
(S)


Bandet består av:

- Lisa Lystam, vokal og munnspill
- Patrik Thelin, trommer
- Mattias Gustafsson, gitarer
- Fredrik Karlsson, gitarer
- Johan Sund, bass
(Foto: Terje Bjørnseth)

(Foto: Henning Johansen)

Lisa Lystam Family Band er bluesens framtid

Lisa Lystam med sitt familie band gjestet Hamar Bluesklubb på Gregers mitt i julebord sesongen. Lisa Lystam og hennes band er purunge midt i tjueårene. Lisa Lystam synger og spiller munnspill. Mattias Gustafsson trakterer slide gitar og korer, Fredrik Karlsson spiller solo gitar, korer og synger, mens Johan Sund spiller bassgitar og Patrik Thelin på batteri og kor.

Herlig, frisk roots blues fra Stockholm/Norrkøping

I vårt naboland Sverige, blomstrer det med dameblues. De har bortimot femten unge lovende damer som virkelig har lært seg blues skalaen. Lisa Lystam er en av disse herlige damene. Hun slo gjennom på frokost bluesen på Åmål Blues Fest, Cafe XO i 2013. Gitarist Fredrik Karlsson vant juniorprisen for beste svenske bluesmusiker samme år, som Lisa Lystam slo gjennom med nydelige sangtoner. Under Åmål Blues Fest 2013 ble Fredrik Karlsson en av Family Band sine medlemmer. Bandet imponerte for Hamar Bluesklubb på Gregers. Den ypperlige koringen mellom alle medlemmene i bandet var særdeles fantastisk. Moro å se et band som stortrives på scene gulvet med smil og latter. Må bare ta fram bass soloen til Johan Sund, den smakte det Jaco Pastorius saus av. Maken til bass spill har ikke klubben opplevd siden amerikaneren Nico Orta i Transatlantic Express gjestet oss ifjor sommer. Artig å høre Patrik Thelin glinse på trommesettet med flotte perkusjon finesser. Lisa Lystam så ut til å kose seg sammen med gutteklubben. Hun viste oss gode munnspill soloer, utenom å være en stor sanger. Flott å høre to gitarister med særegne måter å spille solo og rytme. Bandet har to cd'r og EP-cd ute. Deres siste plate "Give You Everything" er en sikker vinner. Et godt Julegave tips!

God Jul til alle medlemmer og blues diggere i Hamar og omegn!

Blå hilsen
Dag
(Foto: Terje Bjørnseth)

Fredag 27. Oktober 2017

Tiger City Jukes
(N)


Tiger City Jukes
ble startet av sanger og gitarist Knut Eide og gitarist Harald Stokke. Med historie tilbake til 1995, utallige konserter og turneer, samt fire kritikerroste utgivelser i bagasjen, er det nå mulig for nye og gamle tilhengere å få en mektig porsjon av Tiger City Jukes igjen. Dette er et bluesband med et særegent uttrykk og sterke originallåter.
- Knut Eide, sang/gitar
- Harald Stokke, gitar
- Atle Rakvåg, bass
- Espen Moen, trimmer


Lubben Tiger på Gregers
Tiger City Jukes fra Vestfold besøkte Hamar og bluesklubben siste fredagen i Oktober. Bandet har tidligere spilt for oss. Av original besetningen er det bare Knut Eide på sang, slide gitar og munnspill, Harald Stokke på solo gitar som er tilbake. Nye brikker er Espen Andreas Moen på trommer (han spiller også med Bryggerigangens Blues Band, Patey`s Pipe og med Kurt Slevigen) og Helge Hovland (han er også en velbrukt bassist fra Kurt Slevigen og Knut Nordhagen). Bandet går helt tilbake til 1994. Var den gangen og fram til 2004 et av Norges mest spilte band. Nå har bandet gått fra å spille tradisjonell blues til gospel og hvit rytme & blues.

Rolige toner til basketak
Tiger City Jukes med hovedmannen Knut Eide i spissen, begynte kvelden med rolig gospel musikk, egne spor som "Man over board" og "Demon". Før basketaket tok helt over med slide gitarspill med krydder sang ved siden av på "country farm" og "Backseat love affair". Før de avsluttet settet med William Bell sin "Born under a bad sign". Andre sett ble friskere i valg av låter, moro å høre "Escape" etter så mange år. Så blandet bandet inn hvit rytme&blues, som minte mye om John Mayer, John Hiatt og Anders Osborne. Før Knut Eide klinte til med låten Rolling Stones fikk opp i topp på Billboard listen i USA, 1963 med en singel, "Little red rooster", skrevet av Willie Dixon og ofte fremført av Howlin`Wolf (Chester Burnett-1910-1976). Artig å høre en flott versjon av "Shakin`all over" og ekstra nummeret "Chills" av John Lee Hooker (1917-2002), å så "Boogie" langt ut i den sene natten.

Blå hilsen
Dag i bluesklubben

(Foto: Ole Jonny trangsrud)

Lørdag 7. Oktober 2017

Erik Harstad
m/Buzz Brothers
(N)


Storveis Buzzbrothers comeback på Hamar

Erik Harstad gjestet Hamar Bluesklubb en flott kveld på Gregers. 50 åringen hadde satt sammen et knippe med Buzzbrothers. Evig unge Bjørn "Jaco" Thomassen på bassgitar, den drevne trommeslageren Jon Reidar Furulund og virtuosen Richard Gjems på munnspill.

Folksomt i storsalen

Artig med folkehav utenom det vanlige på Gregers denne tidlige høst dagen. Mange fjes fra arrangementer vi hadde på Dirty Nelly, Seaside og Stalloftet å se blant publikum. 50 åringen Erik Harstad satte stor pris på at så mange møtte opp å over hørte musikken. Blant publikum gjestet Blue Mood sin opphavsmann Eric Malling med sin kone. Dagligleder Jørn Nielsen hadde aquavit med Blue Mood etikett til prøve i puben. Blue Mood er et plateselskap som fyller 20 år nå i 2017. Og han har gitt ut blues musikk med norske artister siden. Blant annet med Erik Harstad (Buzzbrothers i 1998).

Munnspiller med krydder og krutt

Undertegnede er overbevist om at Richard Gjems fra Kirkenær var kveldens god bit. Fra tone nummer en, sendte munnspilleren stafett pinnen mellom seg og Erik Harstad gjennom hele fest forestillingen. Makan til harpe toner er det sjelden vi i det norske miljøet kan få høre. Erik Harstad tok fram katalogen med spor av Gary Primich, Ronnie Earl, Freddie King, Clifton Chenier, Clarence "Gatemouth" Brown, Don Nix og Eddie "Cleanhead" Vinson. Gitaristen spilte også låter han har laget sjøl opp gjennom tiden. Artig å høre en frisk versjon av Little Walter boogie med Richard Gjems i teknisk herlighet. Likte godt de to ekstra trege låtene ("drinkin`and thinkin`" og "play it cool"). Tydelig å se at rytmeseksjonen med Jon Reidar Furulund og bassisten Bjørn Thomassen storkoste seg på scenen.

Og for dem som ønsker seg de gamle cd-platene, så har Erik Harstad trykket opp nye. Send en e-post til Erik: erikharstad@hotmail.com Eller på facebook

Blå hilsen
Dag


(Foto: Markus Søgård)
(Foto: Terje Bjørnseth)
(Foto: Markus Søgård)

 Lørdag 26. August hadde vi besøk av
Erja Lyytinen
(FIN)


Finsk sisu på Gregers

Europas kanskje beste slide gitarist Erja Lyytinen fra Helsingfors i Finland gjestet Hamar sitt publikum, lørdag 26. August. Hun hadde med seg i bandet, forholdsvis tre ferske karer. Hun har tidlig på året fått et barn, så 2017 var et slags "comeback" på musikk fronten. Kaspari Kallio på piano og orgel er bandets virkelige ferske musiker, han har bare vært med i tre uker. Mens Juha Verona på bassgitar og Kai Jokiaho har vært med Erja Lyytinen på vår turneèn i England og Tyskland. Erja Lyytinen startet med blues i 1999. Ga ut sin første plate "Attention!" i 2002, spilt inn i Juli 2001. Sammenligner Erja Lyytinen med Bonnie Raitt. Bare at Erja Lyytinen går mot bluesrock og jazzrock. Mens Bonnie Raitt er mer countryblues og pop aktig.

Blid jenta fra Finland

Erja Lyytinen gjestet Hamar Bluesklubb lørdag, hun spilte mange spor fra hennes ferske utgivelse "Stolen Hearts". Som akkurat er sluppet ut i butikk hyllene. Er å få takk i her på Hamar hos Musikkverket, Maxi Storsenter. Undertegnede ble gledelig overrasket av blues musikken hennes, som var utrolig variert med ren blues, progressiv bluesrock ala AC>DC, Iron Maiden og jazzrock som kunne minne om Jukka Tolonen i doser. Hun hadde flott stemme og scenetekke. Og de var profesjonelle helt ned til fingerspissene. Skjønner godt at denne blues musikken fenger både unge og aldrende mennesker. Som nevnt tidligere i teksten med AC>DC, så spilte hun mange flotte egen produserte låter. Låter av Elmore James, Muddy Waters, Big Brother & The Holding Company og Eddie Cochran. Mange av låtene var "medleys" med sjel på gitaren.Håper å få oppleve denne damen ved en senere anledning. Live var hun og bandet strålende, vidunderlig, herlig. En ren sekser på terningen.

Fargerik hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb

 
YouTube:
Video: Ole Jonny trangsrud

> Erja Lytytinen - web

> Erja Lyytinen - Facebook

 
 (Foto: Ole Jonny trangsrud)
  
  
(Foto: Terje Bjørnseth)
  
 (Foto: Ole Jonny trangsrud)

 Onsdag 31. Mai hadde vi besøk av

Rick Estrin & The Nightcats
(USA, N)

- Rick Estrin  vocal og munnspil
- Christoffer "kid" Lund Andersen  gitar og vocal
- Lorenzo Farrell, bassgitar og orgel
Aleksander Pettersen, trommer / perkusjon
 

Humoristene fra California og Telemark

Rick Estrin & The Nightcats gjestet Hamar, siste dagen i Mai. Som vanlig leverte natt kattene fra Stillehavskysten. Og Rick Estrin var i storform med sin kromatiske tone setting bare han kan ute på vestkysten av Amerika. Luftige og akrobatiske kroppsfinter bare Rick Estrin kan på blues fronten. Christoffer "KID" Lund Andersen har gått til lære hos Rick Estrin nå i bortimot 11 år, og han har funnet samme sti. Samspillet deres sitter som støpt. Lorenzo Farrell på orgel og bass klaviatur. Ingen vanlig bass gitar. Lorenzo Farrell er den eneste som sitter og spiller moderne bass klaviatur ved siden av orgelet. Rått hva!!! Siste treet ved stammen var Alexander Robert Pettersen, Norges kanskje beste blues-trommeslager, han hadde sin andre kveld på batteriet for oss i Hamar Bluesklubb. Men det så ut til at Alexander hadde spilt en årrekke med natt kattene. Og det var Alexander Pettersen som fortalte Rick Estrin midtveis inn i første settet at søsteren hans satt på andre bordrekke ute i salen på Gregers. Hun var kommet til Hamar fra San Francisco samme dag, uten at Rick Estrin viste det. Til stor overraskelse fra munnspill esset. 

Gitar talent fra Årnes møter idolet Kid Andersen

Hamar Bluesklubb hadde spurt Marius Sannerud Lien om han hadde anledning til å overvære konsert med Rick Estrin & The Nightcats på Hamar. Så han tok med seg mor og far å reiste til Hamar. Kid Andersen hadde aldri hørt om unggutten, men synes det var moro å kunne bidra med en gitar duell og han valgte Albert Collins sin herlige "Frosty", som er en frisk instrumental fra sent 60-tallet.Undertegnede fikk oppleve Marius Lien Band hos Laagen delta Bluesklubb for en måned siden, og han kan sin blues. 17 åringen tok kommandoen fra start av, tror Kid Andersen likte hva hørte. Herlig driv på strenge med sin elektriske gitar. Samspillet deres var det klasse over.

Rick Estrin's songbook

Rick Estrin & The Nightcats spilte disse låtene denne gang, Rick har laget tekst og musikk til alle unntatt to spor. "Handle with care", "Clothes line", "New old lady", "Off the wall", "Broke and lonely", "Looking for a woman", "Dump that chump", "Don`t do it", "Calling all fools", "Back from the dead", "Never trust a woman", "Next ex-wife", "That`s big", "You can`t come back", "Hand to mouth" og "Frosty" (av Albert Collins) og "Wham" (av Lonnie Mack).

Blå hilsen
Dag Kohman i Hamar Bluesklubb

 
Rick Estrin & The Nightcats (Foto: Ole Jonny trangsrud)

Marius Sannerud Lien (Foto: Terje Bjørnseth)

(Foto: Terje Bjørnseth)

> Rick Estrin & The Nightcats kommer
> Rick Estrin & The Nightcats - web
> Rick Estrin & The Nightcats - Facebook
      

(Foto: Terje Bjørnseth)
      
(Foto: Ole Jonny trangsrud)

 
 
Fredag 19. Mai hadde vi besøk av

Jeff Jensen m/Band (USA)


- Jeff Jensen, vocal og gitar
- Bill Ruffino, bassgitar
- David Green, trommer og perkusjon
 
 
 

(Foto: Terje Bjørnseth)
   
(Foto: Terje Bjørnseth)

"Dansken" fra Memphis, Tennessee

Jeff Jensen trio gjestet Hamar Bluesklubb, som eneste stopp i Norge denne våren. Jeff Jensen og hans to kompanjonger, falt ned som en bombe høsten 2015. Noe av det friskeste undertegnede hørte den gangen hos Oslo Bluesklubb. Egentlig kommer Jeff Jensen fra California hvor han vokste opp, før han ble nomade i noen år. Nå bor han i Memphis, Tennessee. Hans familie er utflyttere fra Danmark, litt tilbake i tid. Med seg i bandet har han Bill Ruffino, som er halvt italiener, men som har spilt med Jeff Jensen i flere år. David Green på trommer er kanskje et nytt bekjentskap for oss, men Jeff Jensen har spilt med David Green i flere sammenhenger. Da han var på Buckleys i Arbeidergata på Grensen for to år siden var det Robinson Bridgeforth som styrte spakene.

Hvit rhythm&blues på sitt beste

Jeff Jensen er en forholdsvis ung mann på 37 år gammel. Han er en humoristisk person og bandmedlemmene ler å har mye moro sammen utenfor scenen. Var med på en innslag på Pizzanini, da han sjekket en servitrise, trommeslageren gjemte seg under bordet, jeg og Bill lo så vi grein. Musikken til Jeff Jensen og bandet er nesten 100% eget komponert stoff. Det gjør musikken til en reise inn i en drømmeverden, som da bare må oppleves. Hans transe lignende måte å starte rolig og ned strippet i det oppbyggende musikalske verket, gir en god energi i følelser rundt lydbildet. Artig å høre akkorder på gitarhalsen under byggingen av låter. Bare å lukke øynene å nyte samspillet mellom Jeff, Bill og David. For det var klasse. Moro med perkusjon på bassgitaren, sjeldent syn på bluesklubber. Stemmen til gitarist og sanger Jeff Jensen passet musikken som troll i esket. Hans avrundinger var som en tornado over prærien, men med teknikk å mye følelser.

Tromme artisteri fra David Green

Yngste mann på laget var afro-amerikanske David Green. Han var tidlig i tjueårene, blid som ei sol. Og han kunne traktere trommene og stikkene. Trommestikkene var flere ganger under konserten oppe under takbjelkene uten at noen falt i gulvet. Det er vel Transatlantic`s John David Anderson som hittil har fått publikum i ekstase under trommesoloene, men denne karen fikset gjentakelse. For et show!

Egne låter med sjel

Jeff Jensen er en kløpper til å lage låter, ofte både tekst og melodi. Her fikk vi høre: "Make it through", "Emty bottles", "Heart attack and vine", "Elephant blue", "Find myself all alone" (slow bluesen) og "JJ boogie" som Bill Ruffino har hvert med på å laget. To av cover sporene må også nevnes "T-Bone shuffle" av Aaron Walker og ekstra nummeret som Bill Ruffino sang på "All along the watchtower" av Bob Dylan, men er gjort mer kjent av George Harrison, Eric Clapton og Jimi Hendrix.

Takk til Fredrik Ryberg for herlig lydbilde.

Blå hilsen
Dag Kohman


 
Lørdag 22. April hadde vi besøk av
 
 Bonita & The Blues Shacks
(D)

- Bonita Niessen, vocal
- Michael "maddy" Arlt, vocal og munnspill
- Andreas Arlt, gitar og vocal
- Henning Hauerken, contrabass og bassgitar
- Fabian Fritz, piano og orgel
- Andre Werkmeister, trommer og vokal

 
 
Hamar Bluesklubb sitt vennskapsband

Hamar folket fikk besøk av våre venner fra Hildesheim i Tyskland, lørdag 22. April. Det var sjette gangen dette strålende blues bandet var på Hamar. B .B. & The Blues Shacks startet allerede opp i 1989. Og de var på Svare & Berg en tidlig høst dag i 1997, da Hamar publikumet var sulteforet på blues musikk. Året etter startet Hamar Musikk Forum (et musikk forum som ble startet av Geir Magnusson allerede tidlig på 70-tallet) opp igjen på Svare & Berg og Hamar Bluesklubb på Dirty Nelly. Vi som startet klubben på  Svare & Berg den gangen hadde B. B. & The Blues Shacks to ganger til mellom 1998 og 2000. Brødrene Andreas Arlt og Michael "Maddy" Arlt, samt bassisten Henning Hauerken har holdt sammen siden oppstarten i 1989. De andre medlemmene i bandet har kommet og gått. Idag består grunnmuren av Andreas Arlt på gitar og Michael "Maddy" Arlt på sang og munnspill, Henning Hauerken på elektrisk kontrabass og elektrisk bass, Fabian Fritz på piano og orgel, Andre Werkmeister på trommer og perkusjon å det siste tilskuddet Bonita Niessen på sang.

Eksplosjon fra savaannen

Super bandet Bonita & The Blues Shacks besøkte Hamar Bluesklubb og Gregers en lørdag i April. Bandet har en energi som bare Bruce Springsteen eller U2 kan oppdrive på en scene. Etter en nydelig Otis Rush låt "Jingo" av gitaristen Andreas Arlt i sitt glimrende modne og fyldige tonevalg, kom den lille sprettende afro damen fra Sør-Afrika opp på podiet. Og hvilken scene tekket hun hadde. Fra første stund trollbant hun hele forsamlingen ute ved bordene. En blanding av Tina Turner og Nina Simone i deres glansdager på 60-tallet. Hennes utstråling både med fakter, dans, vrikking, øyne og scene artisteri vi aldri har opplevd i Norge. Ikke siden Mocci Ryen fikk inn Jazmyne fra Afrika i 2004 på Hamar Sagbladfabrikk, har vi sett rytmer i denne sjangeren. Trøkket i sangen var enormt. Publikumet på Gregers ble måpende i beundring av denne dama som øste på med dyp sjelfull soulblues og fargesprakende "rhythm&blues". Sammen med Michael "Maddy" Arlt ble det et dynamisk smeltedigel fra innerste jungel i Afrika.

Gumbo fra afro-amerikansk tekst vugge

Bonita & The Blues Shacks valg av låter er hentet fra sørstatene i Amerika, alt fra Buddy Johnson`s "Satisty my soul", til Jimmy Preston`s "I`m lonesome" og Magic Sam`s "Give me time" og et hav av godbiter fra Atlantc, Duke, Peacock, Mercury, Stax og Specialty katalogene. Som Art Tipaldi hos blues magasinet "Blues Music Magazine" sier, så er Bonita Niessen og Michael "Maddy" Arlt en tro kopi på Little Esther Phillips og Johnny Otis fra slutten av 50-tallet og opp til 1970.

Samspill i himmel retningen

Fra første tone, satt det som et fjell. Svett southern soul fra innerste gropene i gull gruvene på landsbygda både i Bushman Land og Ghaaplato i Sør-Afrika til Lafayette, Shreveport, Baton Rouge i Louisiana, Gulfport, Bogalusa i Mississippi og Pensacola, Pascagoula i sør-Florida. B. B. & The Blues Shacks har virkelig kommet langt opp på himmelen i inspirasjon og fantasi etter inntoget fra Sør-Afrika med sangerinnen Bonita Niessen. Hun har gitt bandet den vitamin innsprøytingen de trengte for å komme nærmere paradis. De nye personene med trommeslager esset Andre Werkmeister bak batteriet gjør krydder blandingen til et inferno. Ble imponert av den nye pianisten Fabian Fritz som glimtet til med smakfulle soloer i mellom Bonita`s vakre utblåsinger. 

Takk til lydmann Per Gaalaas Berg for dynamisk og luftig lyd til publikum.

Blå hilsen
Dag Kohmann i Hamar Bluesklubb

  
(Foto: Espen Håkonsen)


 
Lørdag 18. Mars hadde vi besøk av
 
 Vidar Busk Band
m/blåsere (N)

> Vidar Busk, vocal og gitar
>  Atle Rakvåg, bassgitar
> Eivind Kløverud, trimmer og perkusjon
> Erlend Gjerde, piano, orgel, vocal og 
    horn arrangement
> Petter Marius Gundersen, trompet, vocal
> Hans Foyn Friis, Trombone, vokal
> Anders Hefre, saksofoner, vocal(Foto: Ole Jonny trangsrud)

è Vidar Busk - web

è Vidar Busk - Facebook

Publikumsrekord i bluesklubben

Vidar Busk og hans gamle band fra 1990-tallet entret scenen på Gregers lørdag 18. Mars. De eneste nye var Bariton-saksofonisten Anders Hefre, Nils Anders Granseth på trombone og Petter Marius Gundersen på trompet og perkusjon. Første settet ble viet New Orleans musikken i sin helhet, kanskje vel mye etter min smak. Merket det godt hos folket i salen da Vidar Busk & Co. bare spilte sumpe musikk i ett sett. Stemningen stod ikke akkurat i taket. Mange kom bort til meg og spurte om Vidar Busk hadde gitt seg med blues.

Langesund gutten i godt gammelt slag

Etter en bøtte med forfriskninger, kviknet Langesund gutten til hektene. Vidar Busk dro fram hans kjære "Stompin`our feet with joy", "Sweet thing", "Letter to my girlfriend" og "I came here to rock fra True Believers og flere rocke låter fra "His Bubble of Trouble". Og en av dem en flott tribute til avdøde Chuck Berry som gikk bort i en alder av 90 år denne kvelden. Da runget det på Gregers og blues publikumet fikk noe å kose seg med. Tydelig at Vidar Busk ikke hadde glemt sine gamle røtter. Til og med allsang på "All night long" som er refrenget på "I came here to rock". Hadde en prat med keyboardist Erlend Gjerde etter "showet" og han sa dette var moro. Han og bror Jørgen Gjerde var faste medlemmer i Vidar Busk sitt gjennombrudd på midten av nitti tallet.

Takk til lydmann og frivillige

Takk til teknikker Fredrik Ryberg og en spesiell takk til billettørene som måtte sitte i ytter gangen å fryse, da døra var mer oppe enn igjen. Takk til Jan Olav Bø som stilte opp på kortvarsel som backstage guru. Moro å se Arnfinn Johnsen på plass med foto utstyret mellom fingrene. Arnfinn Johnsen er kjent for sort-hvitt bilder i verdensklasse. Bare se på veggene her på Gregers å hos Håkon Busterud i Vinyl &Kafè i Vangsvegen.

Ha en strålende vår i bluesens tegn!

Dag Kohmann i Hamar Bluesklubb

  
(Foto: Fotograf Arnfinn Johnsen)


 
Fredag 29. Februar hadde vi besøk av
 

 Nick Moss Band
(Chicago, USA)


 (Foto: Ole Jonny trangsrud)
Nick Moss Band gjorde kjempesuksess i Hamar Bluesklubb. Det ble en av de minneverdige kveldene i Hamar Bluesklubb sin historie da «kjempen fra Chicago» spilte i Hamar Bluesklubb på Gregers i Hamar fredag kveld.

Dette var den første av totalt 12 spillinger de gjør på denne Norges-turneen.

Det faste bandet til Nick Moss består av:
-  Nick Moss (gitar og vokal)
-  Patrick Seals (trommer og perkusjon)
-  Nick Fane (bassgitar)
-  Taylor Streiff (piano, orgel og vokal)
+ Dennis Gruenling på munnspill og sang

Amerikanske gromgutter
Bluesklubben fikk besøk av kjempen Nick Moss fra foten av Michigan sjøen, siste fredagen i Februar. Dette var hans første besøk hos oss på Hamar. Nick Moss har hvert flere turer i Norge med forskjellige musikere. Denne gang hadde han med seg et ungt mannskap. Trommeslager Patrick Seals og bassist Nick Fane er fra samme by som gitar kjempen, nemlig Chicago. Tangent mannen Taylor Streiff kommer fra St. Louis, men bor i Illinois nå. Siden sangeren Michael Ledbetter hadde skadet skulderen, å måtte bli hjemme. Kontaktet bandlederen, en av hans bekjente bluesmusikere. New Jersey geniet Dennis Gruenling. Dennis Gruenling er en ung, interessant blåseartist, med munnspill til instrument. I motsetning til de fleste munnspillerne her i Norge, så spiller Dennis Gruenling kromatisk munnspill, et større blåse instrument med flere toner.

Feinsmekker i særklasse
En hel halvtime satt oraklet fra New Jersey å skrudde i fra hverandre munnspillene og filet på hver tone, til han smilte å ble fornøyd. Undertegnede stod undrende ved siden av å så på forberedelse Jeg hadde avtalt et intervju med Dennis Gruenling like før de gikk på scenen.

Kjempen fra Chicago tok commando
Nick Moss har i en årrekke spilt rundt omkring på hele kloden. Og han viste hvem som var sjefen. Sjøl om han er stor så viste han seg som en glimrende gitarist. Fikk hjerte mitt til å hoppe flere ganger. Og hans lune humor ga publikum noe å le av. Nick Moss er en habil sanger og bandet var tett og fint, spesielt moro å høre den purunge pianisten Taylor Streiff leke seg på tangentene. Tydelig å høre at han hadde store forbilder fra hjembyen St. Louis, Missouri ( her storheter som Fats Waller, Jay McShann, Bill Doggett og Roy Milton har satt sine spor). Taylor Streiff og trommeslageren Patrick Seals fikk fritt spillerom av Nick Moss under første settet. Det var "St. Louis blues" på sitt beste. Jammen kunne guttungen synge.

Kromatisk klimaks med Dennis Gruenling
For første gang i Norge. Munnspill esset Dennis Gruenling fra New Jersey på østkysten av USA. Fantastiske toner bare Toots Thielemans og Sigmund Groven kunne få ut av "blekkboksen". Hans blåse teknikk finnes det ikke maken til på jordskorpa. Ikke bare det han gjorde med kromatisk munnspill, men da han etterlignet en funka James Cotton kokte det på Gregers. Samarbeidet med Nick Moss og bandet var det ingenting å si på, det så ut til at disse musikerne hadde spilt sammen i flere år tider. Moro for undertegnede å høre låter av saksofonister fra tidlig 40-tallet til 50-tallets Amerika. Her ble det spilt spor av Illinois Jacquet, Red Prysock, Charlie Parker, Jimmy Forrest, Lester Young og gitaristen Lloyd "tiny" Grimes.

Takk til Rune Pedersen for flott og dynamisk lyd under hele denne magiske kvelden.

Blå hilsen
Dag Kohmann i bluesgryta!

   
 
   
(Foto: Henning Johansen)

 

 

Hamar Bluesklubb
                  

Adresse: Postboks 331, N-2303 Hamar
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.hamarbluesklubb.com
E-post: 
hbk@hamarbluesklubb.com
Org.nr.: 984 874 855
Konto nr: 1822.05.48623

Eller ta kontakt med noen i styret.
Oversikt over styret i Hamar Bluesklubb finner du her.

Lukket side for styre her.
Tilbakemeldinger

FaceboookFacebook
 
Instagram


Vær


Kart             

© LightWeb