LightWEB
Startside

Nyheter    Konsertomtaler HBK    Medlemsinformasjon    Bluesstuff    Om HBK    Kontakt oss      

LightWeb

Nyheter!        Nyheter!        Nyheter!!       Nyheter!        Nyheter!


Onsdag 1. August 2018
Konsertstart kl. 21.00
 

Ana Popovic (USA)
 Kjøp eBillett:


Pris:
Ordinær kr. 400 
HA-kort kr. 300
Medlemmer og studenter kr. 250


Gitarist og sanger Ana Popovic med base i Los Angeles er tilbake på veien for å promotere sitt nye trippelalbum, Trilogi. Hennes mest ambisiøse prosjekt til nå, Trilogi er tre album i ett, med tjuefem funk, rock / blues og jazz melodier.


 
Ana Popovic ble født i Beograd, Serbia (tidligere Jugoslavia), og vokste opp i en familie hvor musikk var veldig viktig. Gjennom ungdommen invitere hennes far venner til nattlig jam sessions. I denne atmosfæren oppdaget hun raskt sin fars imponerende blues- og soul-platesamling. Hun grep snart gitaren og begynte å spille i en alder av femten. Siden da har hun utviklet seg til en fenomenal gitarist og vokalist med en voksende skare av fans over hele verden.

Med hjelp av hennes kraftfulle band har Ana Popovic utrettelig turnert rundt om i verden. Hun har spilt på store blues-, jazz- og rock-festivaler. Hun har også delt scene med B.B. King, Joe Bonamassa, Gary Clark Jr. og mange andre.
 
Ana Popovic har blitt nominert til fem Blues Music Awards og dukket opp på forsiden av Guitar Player og Vintage Guitar Magazine. Hun var den eneste kvinnelige gitaristen som ble omtalt i den landsdekkende Experience Hendrix Tour, sammen med Buddy Guy, Bootsy Collins og Jonny Lang. Hennes album «Can You Stand the Heat» (2013) and «Unconditional» (2011)) var begge “Picks of the Week” av USA Today og presentert på NPR Music. Nesten alle Popovic-albumene gjorde det til Top 5 Billboard Blues Charts og spilles jevnlig på radioen.

Hun er en av de mest populære kvinnelige blues gitaristene i verden. (Huffington Post)

Ana Popovic er en hellvetes god gitarist.
 (Bruce Springsteen)
 
 Oppvarming
>Audun Kongsrud
spiller egne låter på gitar.
Bluestrain
BLUESTRAIN er en nettradio for blues musikk. Den er 15 år gammel og drives av NRK medarbeideren og forfatteren Jan-Christian Nordahl som blant annet har skrevet en flott bok som heter BLUES PÅ VERSEFØTTER (kan kjøpes på www.bluestrain.no)
BLUESTRAIN går i opptak, mandager kl. 21.00 til 22.00.
Radio Toten sender sendingene i opptak på onsdager og søndager kl. 18 (kun mandagens program).
Tirsdager er det live sendinger, på FM-båndet: 101,1 og på http://www.radioriksoslo.no/
Dag Kohmann er med på live sendingene fra kl.18.30, hvor han presenterer en farget artist.
Hør på Dag Kohmann:>Uke 46-2017
   
 

YouTube:

Samarbeidspartnere på
 overnatting og 
mat:
 
 
Vi takker våre viktige støttespillere:


 

   

   

 


 
BLI MEDLEM i HBK 2018!
Vi ønsker nye medlemmer i
Hamar Bluesklubb hjertelig velkommen!
Se medlemsfordelene og tegn > medlemskap

 Lite hjelper oss mye!
 Info og strekkode her

facebook:   instagram:
Folder:
>
 Konsert-program 2018 

Nytt styre:
>
 HBK styre 2018-19

HBK historie (v/Dag Kohmann):
>
 
HBK tilbakeblikk (15år i 2013)
Norsk BluesUnion og BluesNews 20år (v/Dag Kohmann):
>
 
Jubileumskonsert Rockefeller 11.11.2017
Linker: Hovigs hangar (NRK)
           Skeive skiver (Facebook)
             ALLMUSIC - Blues (nettsted)
             Bluesnews (magasin)
             Bluestrain (radio)
             Norsk Bluesunion Klubbkonserter
             Norske Konsertarrangører
> HBK Årsmøte 
Siste årsmøte var 27.02.2018 

Lyst til å bli med i valg-komiteen?
Ta kontakt med:
Dag KohmannFredag 7. September 2018
Konsertstart kl. 21.00

Powersection (N)
 
Powersection er et veletablert blues-rock band fra Oslo/Hedmark, som blir svært godt mottatt med sin musikk og sin spilleglede overalt. De har siden 1998 spilt på bluesklubber og andre større og mindre arrangement, både inne- og utendørs.

Bandet består av:
>Trond Graff - Hammond B3, synth
>Jan «Pastor» Stenmo - gitar, vokal
>Stein Ruud - trommer
>Jan Willy Nomerstad - bass, vokal
>Erik «E-Flat» Bentsen - sax, vokal
>Geir Finnstun - vokal
 
Her ligger erfaring fra Pussycats (ikke mange andre nordmenn som kan skryte av å ha varmet opp for Rolling Stones) Ketil Stokkan band, Marius Müller og mange andre etablerte musikk navn.

Powersection er et band så fullt av blues, rock, soul og funk at musikkgleden bare renner over hos disse erfarne gutta. De serverer låter publikum kjenner igjen, skjønt i ny drakt og har også etterhvert en del egne låter. Det anbefales på det sterkeste å la seg smitte av deres gode humør, gang på gang på gang…….
Det advares om at Powersection kan være svært avhengighetsskapende!

 
> Powersectin - YouTube


Lørdag 29. September 2018
Konsertstart kl. 14.00

Bluesfest

kl. 14.00  >Blues for barna "Boller og Blues:
Erik Harstad, Håkon Høye & Henrik Maarud
> Blues for Barna - facebook
Blues for Barna - YouTube

kl. 15.30  >Ung blues:
Marius Lien Band (N)
Marius Lien Band - facebook

kl. 20.00  >Lokal kveldsblues:
Glenn Gran & Lo-Fi (N)

kl. 21.30  >Festblues:
BokkeReidars Bluesband (N)Lørdag 6. Oktober 2018
Konsertstart kl. 21.00

T-Bear & The Dukes (S) Lørdag 17. November 2018
Konsertstart kl. 21.00

The Jelly Roll Men (N) Lørdag 29. Desember 2018
Konsertstart kl. 21.00

5. dags lues: Greasy Gravy (N) Tidligere konserter >

 
Lørdag 12. Mai 2018
hadde vi besøk av
Mike Sanchez (UK)

Mike Sanchez & His Band

Mike Sanzhez - sang, piano, orgel
Nick Whitfield
- gitar
Mark Morgan - trommer
Tom Bull - bassgitar
Martin Winning - saksofoner
Nick Lunt - saksofoner

Gummi ansiktet fra England

Mike Sanchez & His Band gjestet Gregers og Hamar Bluesklubb en herlig vårdag i Mai. Et band som vet hva underholdning skal inneholde.

Mike Sanchez har tidligere spilt hos oss, men det var for 17 år siden. Da med Knockout Greg & The Blue Weather fra Sverige.

Nå hadde Mike Sanchez tatt med seg sitt engelske stjerne galleri fra London, Leicester og Madrid. Mark Morgan på trommer (fra Si Cranstoun), Nick Whitfield på kontrabass og Tom Bull på gitar (begge fra Drugstore Cowboys), Tom Winning på tenor saksofon (fra Van Morrison) og Nick Lunt på baryton saksofon (fra Jools Holland Rhythm & Blues Orchestra).

Det ble et fett og hett lag på Gregers. Moro å se Ole Elvis Andersen og Knut R. Arnesen rocke for Hamar Bluesklubb med Mike Sanchez sine nydelige Elvis Presley/Little Richard/Bo Diddley/Chuck Berry poporri.

Gummi ansiktet vartet opp med låter undertegnede bare hører i CD-spilleren nå til dags. Friskt og heftig, full spiker fra 54 årige Mike Sanchez, ååå får en artist!!! Deilig "prompe" lyder fra baryton saksofonen til Nick Lunt. Solo partier hvor Mike Sanchez og tenor saksofonen nesten konkurrerte i lydbilde. Og kontra bassen til Nick Whitfield bare vibrerte på gulvet.

Mike Sanchez er mester i å etterligne gamle helter. Her kom Howlin`Wolf, John Lee Hooker, Little Willie Littlefield, Roy Brown, Amos Milburn, Fats Domino og Little Junior Parker på rekke og rad.

Artig at det kom mange mennesker midt under Anjazz festivalen på Hamar. Topp med Elverum`s gjengen som satte farge på kvelden.


Ønsker alle musikk elskerne en riktig flott blå sommer

Dag i Hamar Bluesklubb

  
 
 


> Mike Sanchez - web
> Mike Sanchez - YouTube
> Mike Sanchez - Biography
> Mike Sanchez - AllMusic

(Foto: Terje Bjørnserh)

 
          
 
 
(På vei hjem. Foto: Jon Willy Andersen)

 
Lørdag 14. April 2018
hadde vi besøk av
Reidar Larsen
& The Storytellers 
(N)
 

Reidar Larsen sin fjerde opptreden for Hamar Bluesklubb ble en stor vår fest. Må være rekord i antall publikum innenfor kassa apparatene. Folket kom tidlig og stod i kø. Som vanlig nå til dags, vil publikum sitte godt. Men denne kvelden kunne ikke vi som arrangør skaffe nok stoler. Så mange måtte stå de vel hundreogtjue minuttene musikken varte. Aldri i mitt liv har jeg opplevd Reidar Larsen og hans kompanjonger i så god lune tidligere. Reidar Larsen holdt historie time for oss godt voksne denne vår kvelden i Hamar. Bandet bestod av Reidar Larsen på sang, piano og plystring, Arne Skage jr. på slide gitar, rytme og solo gitar og koring, Olaf "Knerten" Kamfjord på bass gitar, koring og Arne Skognes på trommer.

Norske tekster med glimt i øyet

Første settet til "Mr. Blues" var helt og holdent viet hans to siste utgivelser "Kom Inn Te Oss" og "Blåtoner Fra Bakrommet". Her presenterer Reidar Larsen tekster som både er oversatt fra amerikansk til norsk og tekster han har opplevd som artist gjennom et langt liv. Synes det var flott å høre Reidar Larsen synge på Rogalands dialekt. Poengene sitter så mye bedre med sine egne ord fra Stavanger. Moro å kjenne seg igjen på låter som "Blakke og Blå", "Vente Te i Mårå" og "I natt har Ole Lukkøye fri". Og med band får Reidar Larsen mer ut av det musikalske bildet. Arne Skage jr. sitt slide spill skaper stemning og innlevelse i sporene. Han lar oss reise langt inn i evigheten med solo spill i transe.

Mr. Blues i New Orleans drakt

Andre sett ble stort sett viet hans mest kjente verker. Her fikk vi høre fra hans første utgivelser. Reidar Larsen har gitt ut tekster og melodier siden 1980. Her kom låter på en snor. "Mr. Blues Is Coming To Town", "Robbery", "Last Train Home", "Grand Prix" og "Christina". Akkurat som vi forestilte han på 90-tallet, fullt av pianotoner, plystring og hes whiskey stemme. Så ut til at piano mesteren storkoste seg på scenen under hele den to timer lange konserten. Han understreket ved flere tilfeller at han takket Hamar Bluesklubb for muligheten til å underholde. Rytme seksjonen med Olaf "Knerten" Kamfjord på bass gitar og Arne Skognes bak trommesettet var nye band medlemmer for undertegnede. Men selvfølgelig høy kvalitet.

Takk til vår eminente lydmann Per Gaalaas Berg for nydelig lydbilde under hele konserten.

Blå hilsen
Dag Kohmann

  
 
 
  
      
(Foto: Espen Håkonsen)

Hamar Bluesklubb i samarbeid med Lillehammer blues weekend (Bonita & The Blues Shacks)

 


Fredag 2. Februar 2018
hadde vi besøk av

Knut Reiersrud Band
Knut Reiersrud Band består av:
Knut Reiersrud, gitarer og vokal
David Wallumrød, tangenter og vokal
Bjørn Holm, gitar og vokal
Andreas Bye, trommer
Nikolai Hængsle Eilertsen, bass og vocal

Strengemesteren tilbake på Hamar

Knut Reiersrud tilbake hos Hamar Bluesklubb med sitt eminente ensemble. Knut Reiersrud har spilt sammen med disse unge jazzmusikerne i snart 15 år. Bare rytmegitaristen Bjørn Holm fra Toten som kommer fra blues miljøet. Knut Reiersrud reiser mye mellom stil rettingene. Han er den mest allsidige musikk artisten her hjemme. Fra blues via jazz, fusion, worldmusic, folkemusikk, soul, klassisk og samtidsmusikk. Fredag 26. Januar ga han ut "Heat" på Jazzland Records, som er en blanding mot alle kanter. Derfor var Knut Reiersrud en liten tur hos Musikkverket på Maxi Storsenter, for å promotere sitt nye verk.

Elektrisk strenge sjef

Knut Reiersrud startet konserten med dynamisk strenge lek med sin telecaster. Gikk nesten femogtjue minutter før første spor ble ferdig. Han spilte mange låter fra albumene "Pretty ugly", "Soul of a man" og "Without killing chicken" som er spor bandmedlemmene kjenner godt. Virket som Knut var i veldig godt humør fredag kveld. Undertegnede koste seg, spesielt da han spilte "I can`t stop" av Dr. John MacRebenack/Doc Pomus, den har mye følelser i seg. Fra seig nesten lydløse toner til elektrisk spontanitet bare Knut Reiersrud kan skape. Intsiniteten Knut Reiersrud viser under konserten er med på å få publikum til å hyle, plystre, klappe, trampe og engasjere seg med Knut Reiersrud i all hans strenge bending. Lyder vi alle elsker å høre fra den kanten og bandet river seg etter. David Wallumrød på keyboard og orgel kaster seg inn i Knut Reiersrud sin seks strenger, å det blir krydder bølge. Må skryte av rytme seksjonen med bassisten Nikolai Hængsle Eilertsen og batterist Andreas Bye. De gjør den musikalske opplevelsen til et mirakel for oss i salen. Knut Reiersrud avsluttet festen med en munnspill solo alene på scenen. En flott gest til Sven Zetterberg som gikk bort for et drøyt år siden.

Takk til Per Gaalaas Berg for herlig lydbilde under hele konserten.

Blå hilsen
Dag Kohmann

  
 
 
  

          
 (Foto: Espen Håkonsen)2018
Konsertomtaler 2018
    
 
     
   

 

updated 28.06.2018 Henning Johansen

 

 

Hamar Bluesklubb
                  

Adresse: Postboks 331, N-2303 Hamar
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.hamarbluesklubb.com
E-post: 
hbk@hamarbluesklubb.com
Org.nr.: 984 874 855
Konto nr: 1822.05.48623

Eller ta kontakt med noen i styret.
Oversikt over styret i Hamar Bluesklubb finner du her.

Lukket side for styre her.
Tilbakemeldinger

FaceboookFacebook
 
Instagram


Vær


Kart             

© LightWeb