LightWEB
Startside

Nyheter    Konsertomtaler HBK    Medlemsinformasjon    Bluesstuff    Om HBK    Kontakt oss      

LightWeb
                                                                                                  Hamar Bluesklubb

Nyheter!        Nyheter!        Nyheter!!       Nyheter!        Nyheter!

Lørdag 21. Mars 2020

start kl 21.00
  
UTSATT
 
Steinar Albrigtsen
& The Daily Blues and Americana Trio
(N)

Pris:
Ordinær kr. 350
HA-kort kr. 250
 Husk å ta med HA-kort!
Studenter kr. 225 
Medlemmer kr. 225

Kjøp billett:


Steinar Albrigtsen & The Daily Blues and Americana trio

35 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum.

Mange kjenner han som "Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet", da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum "Alone too long" i 1990.

Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten "White man sings the blues", av hans store idol Merle Hagard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge, under pseudonymet "Stoney Albright". Ifølge artisten ble publikum skuffet, da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika, faktisk var en ung, fremadstormende artist, med alle tennene i behold, og i tillegg bodde han i Tromsø.

Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med den silkemyke stemmen.

Steinar fikk sin første "dose" blues gjennom John Hammond (den gang Jr.) på Prelaten i Tromsø tidlig på 80-tallet. Albrigtsen beskriver sitt møte med J. Hammond som særdeles hyggelig og lærerikt. Han skrev ned en liste over artister Albrigtsen burde lytte til. Listen inneholdt navn som Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt, den hvite men blå jodler Jimmie Rodgers og mange andre. Disse tre artistene er alle representerert på Albrigtsens siste album "The Daily Blues". Bestillingsverket og LP plata er en hyllest til våre største bluesartister gjennom tidene, og Albrigtsen tar med dette et ansvar for å føre denne musikalske arven videre til nyere generasjoner.

Live har Albrigtsen med seg sangeren og låtskriveren Monika Nordli og Ernst Nikolaisen på bass.
Ønsker du en liten smakebit, se link
«Steinar Albrigtsen store styrke er hans finstemte formidlingsevne, det å kunne fortelle historier slik at vi blir dratt inn i fortellingene. Du blir ikke bare underholdt, men får også et innblikk i hvor nyanserikt, variert og motsetningsfullt bluesen kan være». Svein Andersen Aftenposten

Bluestrain
BLUESTRAIN er en nettradio for blues musikk. Den er 15 år gammel og drives av NRK medarbeideren og forfatteren Jan-Christian Nordahl som blant annet har skrevet en flott bok som heter BLUES PÅ VERSEFØTTER (kan kjøpes på www.bluestrain.no)
BLUESTRAIN går i opptak, mandager kl. 21.00 til 22.00.
Radio Toten sender sendingene i opptak på onsdager og søndager kl. 18 (kun mandagens program).
Tirsdager er det live sendinger, på FM-båndet: 101,1 og på http://www.radioriksoslo.no/
Dag Kohmann er med på live sendingene fra kl.18.30, hvor han presenterer en farget artist.
 

Samarbeidspartnere overnatting og mat:
 
 
Vi takker våre viktige støttespillere:
 

 

   

   


 


 
BLI MEDLEM i HBK 2020!
Vi ønsker nye medlemmer i
Hamar Bluesklubb hjertelig velkommen!
Se medlemsfordelene og tegn > medlemskap

 
 Lite hjelper oss mye!
facebook:   instagram:

HBK styre:
>
HBK styre 2019-20

HBK historie (v/Dag Kohmann):
>
HBK tilbakeblikk (15år i 2013)
Norsk BluesUnion og BluesNews 20år (v/Dag Kohmann):
>
Jubileumskonsert Rockefeller 11.11.2017
Linker: Hovigs hangar (NRK)
            Skeive skiver (Facebook)
               ALLMUSIC - Blues (nettsted)
               Bluesnews (magasin)
               Bluestrain (radio)
               Norsk Bluesunion Klubbkonserter
               Norske Konsertarrangører
>HBK Årsmøte avholdtes 25.02.2020
Clarion Collection Hotel Astoria, Hamar. Saksforslag sendes skriftlig innen 11.02.
Dagsorden og saksforslag er tilgjengelige for alle medlemmer 7 dager før møtet.
>
HBK Årsmøteprotokoll 2019
  
Lyst til å bli med i valg-komiteen? 
Ta kontakt med Dag Kohmann

PROGRAMMET VIDERE i 2020:
(med forbehold om endringer)

Lørdag 4. April 2020

EFTASBLUES Start kl 15.00

UTSATT
Big Creek Slim (DK)
and James Harman
 (USA)

Kjøp billett:
 
Den danske triple blues Danish Music Award vinner Big Creek Slim og den 73-årige amerikanske James Harman har indledet et samarbeide og turnerer sammen.
 
Konserterne er en optakt til deres kommende album, som skal innspilles i Danmark etter turnéen.  De to bluessangere skifter med å synge sanger, og spiller low down-blues krydret med historier fra landevejen.
 
På scenen: James Harman og Big Creek Siim - begge på vokal/mundspill.
 
James “Icepick” Harman
...er fra Alabama og startet sin karriere som bluesmusiker i 1962 som kun 16-årig. Han ga ut en håndfuld singler på 60 tallet og bosatte sig i det sydlige California i 1970, hvor han med sitt Icehouse Blues Band spillede med bl.a. Big Joe Turner, John Lee Hooker, Freddie King, Muddy Waters, Albert King, B. B. King og T-Bone Walker.
I 1977 dannede han The James Harman Band, som han stadig turnerer flittigt med, når han ikke er på turne med ZZ-top, hvor han spiller mundspill. James er kendt som showman, talentfuld sangskriver, sanger og mundpiller. Han har udgitt mer enn 40 album og har 6 amerikanske Blues Music Awards nomineringer. Han siste album er fra 2019 - "Liquor Parking" på BigTone Records.
 
Big Creek Slim
...stormer fortsatt frem i Europa med dundrende stemme og en feelin’ uten like. Han tryllbinder sitt publikum med sin rå og pågående stil. Big Creek Slim er lagd av blues eller så er blues laget av han. Han har nettop vunnet en Danish Music Award for tredje gang med albummet “First Born”.


Big Creek Slim (DK) and James Harman (USA)

 


Lørdag 25. April 2020

Start kl 21.00

UTSATT
Mark Hummel (USA)

Kjøp billett:
 

Lørdag 16. Mai 2020

EFTASBLUES Start kl 15.00

Malvina Band (N)
Blues/rock/ballader og diverse - fra Oslo.
Bandet består av Wenche Malvina Wisløff på sang og piano, broren Svein Wisløff, gitar, Aksel Skretting på bass og Øystein Jevanord på trommer.
 

Lørdag 20. Juni 2020

Start kl 16.30*

Bluescruise
 
 

29.07.20 The Proven Ones (USA)
05.09.20 The NaveBlues (Unionsband)
03.10.20 Hamar Bluesband
09.10.20 Alan Haynes Band (USA)
07.11.20 Marius Lien Band
05.12.20 Steinar Albrigtsen & The Daily Blues and Americana Trio
 Tidligere konserter 2019 / 2020

Lørdag 29. Februar 2020
EFTASBLUES med
 
Steinar Raknes & 
Unni Willhelmsen
– Stillhouse (N)

Skudd års fest med Unni og Steinar

Unni Wilhelmsen, sang, koring og Steinar Raknes, sang, plystring, kontrabass og looping. Egentlig kaller de bandet (duo`n) for Stillhouse.

Gregers Live ble fylt til randen denne lørdagen. Med sitteplasser er kapasiteten på Gregers 256 plasser. Her var det utsolgt, for første gang hos oss i Hamar Bluesklubb, moro! Eftasblues er nok konseptet publikum vil ha framover.

Steinar Raknes sin Kontrabass med bue skaper utrolige lydbilder vi sjelden hører på en scene i Norge. Og med Unni Wilhelmsen sin strålende stemme kommer Steinar Raknes sine herlige tonevalg til sin rett.

Stillhouse spilte to glimrende sett med alle sjangere det er mulig å oppdrive. Som spesielt interessert i røtter var det stort å høre "Drench my Soul", "These Booths", "Killing the Blues" og "Maggies Farm". Vi fikk høre cover låter av Guns and Roses, Bob Dylan og Michael Jackson. Sørstats toner som minnet om Robert Lee Burnside, Luther James Dickinson, og den kurdiske kontrabassisten Hamilton De Holanda.
Stillhouse avsluttet med tre ekstra nummer til trampeklapp fra et fabelaktivt publikum.

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb
Hamar Arbeideblad om konserten:
 

Lørdag 8. Februar 2020

Kveldsblues

Gráinne Duffy (Irland)

Engelen fra den grønne øya

Gràinne Duffy
gjestet Hamar og Gregers Live lørdag kveld. Hennes første opptreden hos Hamar Bluesklubb. Hun hadde med seg sin mann Paul Sherry, og to engelsk menn.
Paul Sherry og kona Gràinne Duffy spiller begge solo og rytme gitar.

Hun blander soul, blues R&B og poprock. Lever godt på en nydelig stemme som gjør hele bandet til en sang fest. Publikum var noe av ventede på første settet, Gràinne Duffy prøvde seg med allsang og klapping, ba til og med puben om å gi folket gratis drinker.

På andre settet tok det helt av. Salen gikk fra hengslene med tramping, klapp salver og sang. Og bandet med solstrålen fra Irland leverte til de grader. Hun tok fram store klassikere som "rader go blind", "satisfaction", "big creek" med fler.

Undertegnede kom helt ut av telling på hvor mange ekstra nummer Gràinne Duffy og bandet leverte. Sjelden opplevd et Hamar publikum i sånn ekstase.
Stor takk til Per Gaalaas Berg for varmt og dynamisk lydbilde.
Takk til frivillige og publikum for en fest aften!

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb

>Gráinne Duffy - Web

>Gráinne Duffy - facebook 
  Lørdag 18. Januar 2020

EFTASBLUES med
 
Lost Rhythm (N)


Heftig bluesrock fra "gærne" sida av Mjøsa
Lost Rhythm fra Gjøvik og Biri gjestet Hamar Bluesklubb på Gregers Live, lørdag 18. Januar. Vårt første arrangement i 2020. Lost Rhythm er en røff trio med gitar fantomet Stephen Andree Thune i spissen. Det er nå 10 år siden gitaristen første gang gjestet Hamar Bluesklubb.
Gutten har vokst i både stemme og gitar kunnskaper. Sist han spilte hos oss var han helt alene. Nå har han med seg et stilfullt komp. Med Dani Skjellerud fra Gjøvik på bass gitar og Ronny Smedstuen Løkken på batteri, rutinerte ringrever som passer utmerket til Stephen Andree Thune.
Gitaristen har en brokete fortid. Har spilt gitar siden femårsalderen. Stephen Andree Thune er fortsatt en uslepen diamant, hans fraseringer og tonevalg på fenderen finnes det ikke maken til i Norge. En blanding av Marius Muller og Johnny Winter i deres glans periode, i følge undertegnede.
 
Gitar fyrverkeri
Den røffe stilen til Stephen Andree Thune fikk publikum på Hamar til å måpe. Full trøkk fra hovedpersonen fra spor nummer en. Mye bluesrock på første settet. Diesel lokket med Dani Skjellerud og Ronny Smedstuen Løkken henger seg på de kraftige tonene fra gitaristen. Låter som Lost Rhythm har skrevet sjøl, vrinsker fra scenekanten. "poker", "i`m dying" og "marley". Også stemmen til gitaristen sitter som et skudd. Andre sett ble mer bluesete, da også med flere cover. Blant annet fra hans helter, Stevie Ray Vaughan & Ronnie Earl. Fikk høre bluesrock på norsk i slutten av settet, med den strålende kuttet "Kaptein Thune". 120 betalende reiste hjem med et  stort smil om munnen.
 
Takk til frivillige, lyd tekniker Per Gaalaas Berg og kunst fiksfakseriet til Jørn Nielsen på storskjerm bak bandet!
 
Godt Nyttår til alle lesere av nettsiden.

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb>
Lost Rhythm - facebook 

  Lørdag 7. Desember 2019

EFTASBLUES med

Erik Harstad
& Buzz Brothers (N)

Brumunddølens festaften


Erik Harstad bosatt på Mørkvedfeltet i Brumunddal vartet opp med festblues hos Hamar Bluesklubb på Gregers Live, lørdag ettermiddag 7. Desember. En fantastisk opplagt herremann i sitt ess. Denne gangen med hadelendingene Jon Reidar Furulund, trommer og Per Øystein Erstad, bassgitar. De spiller til daglig i bandet High Red sammen med Adam Douglas Enevolden. Gitaristen Erik Harstad er et av de største blues gitaristene i landet.
Blant 220 betalende publikum var kona Else. Ny rekord for eftasblues. Moro å høre Erik Harstad grave fram nye spor og gamle, nesten glemte låter. Undertegnede nøt "dark seasons mood" og "tired of crying" av Rune Endal og Johnny Winter i fulle drag. Og rytme seksjonen med Jon Reidar Furulund og Per Øystein Erstad holder topp europeisk kvalitet. De spiller ofte sammen med den amerikanske super gitaristen Josh Smith, som er en god venn av Joe Bonamassa. Så Erik Harstad har et glimrende Buzzbrothers på laget.
Den som fortsatt er ute etter Erik Harstad sine to CD-utgivelser finner disse i hyllene hos Vinyl&Kafè visavi Festiviteten i Vangsvegen på Hamar. Flotte plater som ALDRI går ut på dato!

 

Takk til Per Gaalaas Berg for topp lyd.

Takk til Jørn Nielsen for fargerik lys setting.

 

Blå God Jul!

Hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb
 
 
  


 

Lørdag 16. November 2019
Gregers Live
Start kl 21.00

Sue Foley (CAN)

Texas toner svingte på Gregers Live
Den røde damen fra Kanada, fikk gitar interesserte til å måpe for Hamar Bluesklubb sine gjester i kveld. Makan til texas toner har verken undertegnede eller de andre som var tilstede på Hamar i går hørt før.
Sue Foley heter hun. Født i Ottawa, hovedstaden i Kanada, vokst opp  i Austin, Texas. Spilte ofte på Antone`s (Clifford Antone sin legendariske klubb), The Continental Club, Skylark Lounge, The Saxon Pub og C-Boys Heart&Soul. Men det var vel på Antone`s det startet. Hun ble kjent med brødrene Vaughan(Jimmie og Stevie Ray), George Rains, Derek O`Brien, Mark Kazanoff, Sarah Brown, Angela Strehli.
Hun flyttet så tilbake til Toronto i Kanada. Hennes første tre utgivelser kom på plateselskapet Antone`s. Har også gitt ut plater sammen med Peter Karp, Deborah Coleman, Roxanne Potvin. Også delt scene med Ana Popovic, Candye Kane, Ronnie Earl og The Roomful of Blues.

Scene show som en tarantell
Sue Foley hadde en nydelig stemme som passet til glimrende gitar teknikk. Det bare fløt i rufsete texas toner på det første settet. Den første var en instrumental låt, spilt i høyt tempo, fabelaktivt utført. Den andre låten var fra hennes debut album som kom på banen i 1992, låta het "queen bee", skrevet av James H. Moore. Før hun klinte til med tittel kuttet fra hennes siste utgivelse på Stony Plain Records, "The Ice Queen". Den tittelen har vel noe med at hun er født med skøyter på beina i Kanada.
Hun hadde med seg Tom Bona på trommer. Han har vært med henne siden hun ga ut platen "Where the Action is" i 2002. Mens Leo Valvassori er et nytt bekjentskap på bass gitaren.
Fikk tårer i øynene da Sue Foley avsluttet første settet med Jody Williams sin "Moanin`for Molasses". Denne instrumentalen er et av mine store favoritter.
 
Sett to med taffel jazz og Middelhavs toner
I sett to kom Sue Foley på scenen med en akustisk gitar. Det første sporet var hun alene. Så kom Leo Valvassori med en halv akustisk Harmony bass gitar. Det ble spilt taffel jazz i tre låter. Før Sue Foley tok rollen som Al DiMeola/Paco DiLucia, å vi fikk høre en fantastisk "Mediterranean Sundance". VAKKERT! IMPONERENDE! BRILJANT! Før hun avsluttet med sin rosa telecaster med sporet "Run" fra hennes siste plate utgitt i 2018. Vi klappet henne tilbake på scenen. Hun og bandet spilte da "I don`t Care" av Leiber/Stoller. Praktfull musikalsk aften på Gregers Live av Sue Foley.

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb
 >Sue Foley - facebook
>Sue Foley - web 
>
Sue Foley - ALLMUSIC

  Foto: Terje Bjørnseth 

 
Lørdag 2. November 2019
EFTASBLUES Start kl. 15.00

vanPaersa Bluesband (N)

vanPaersa Bluesband er:
Tor Børre Kristiansen, vokal/gitar/munnspill
Jan Steinar Nikolaisen, trommer
Tor Dahl, gitar/vokal
 Knut Pedersen, bass


Van Paersa Bluesband på eftasblues
Rutinerte Van Paersa Bluesband gjestet eftasblues på Gregers Live første November dagen. Bandet er sprett fra Skien i sør til Hamar midt i innlandet. Tor Børre Kristiansen er bandets overhode og drivkraft med sin whiskey røst. Tor Børre Kristiansen høres ut som en "bjørn" med unger. Stemmen passer utmerket til mørk bluesmusikk. På gitar har Van Paersa Bluesband Tor Dahl, også en rutinert ringrev. Bassen drifter  Knut Pedersen. Siste på laget er Hamar gutten Jan Steinar Nikolaisen, han er batterist. Tor Børre Kristiansen og Jan Steinar Nikolaisen er også faste medlemmer i Hamar Bluesband.

Røff, møkkete Detroit blues
Van Paersa Bluesband leverte røff, møkkete amerikansk blues. Bilbyen Detroit passer uttrykket deres best. Tor Børre Kristiansen er født nord for polarsirkelen, er bandets talsmann, sanger, munnspiller og slide gitarist. Tor Dahl synger også. Men hn står mest for sugende gitar soloer. Det viste han på Gregers Live. Tor Børre`s sang minnet stort om Detroit legendene John Lee Hooker og Eddie Kirkland. Bandet spilte egne komponerte låter med følelse, her var Knut Pedersen på bassgitar og trommeslager Jan Steinar Nikolaisen i sitt ess. Tor Børre  Kristiansen avsluttet med å synger John Lee Hooker sin klassiske spor "boom, boom", til trampeklapp fra et lydhørt feststemt publikum.
 
Takk til Ingrid Holum, som har gitt meg tilbakemeldinger om konserten.

Blå hilsen
Dag>vanPaersa Bluesband - facebook 
>vanPaersa Bluesband - web
  

 
Foto: Terje Bjørnseth


 

Lørdag 19. Oktober 2019 på Gregers

The Real Thing (N)

Start kl. 21.00
 
Ekte vare
The Real Thing fra Oslo og Akershus gjestet Hamar Bluesklubb en sen høstdag. The Real Thing går egentlig under jazz begrepet. Men har personer med personlig preg som er nærmere bluesen enn jazztoner. Det vil si en av verdensbeste Hammond B-3 organister spiller i The Real Thing. Bandet har hvert på vegen siden 1992 og spilt på alle scener. De består av Paul "palle" Wagnberg -hammond B-3 orgel med full basspedal rekke, Staffan William-Olsson på rytme og solo gitar, Dave Edge fra Southport og Liverpool - tenor, baryton saksofon og fløyte, Hermund Nygård på trommer og perkusjon.
 
Drømmelyd fra The Real Thing
Bandet kom rett fra Sunndalsøra til Hamar lørdag ettermiddag. Med full backline, både Leslie, å et nydelig møbel av et Hammond orgel. Etter en kort lydsjekk og varm mat kledde bandet seg i smoking. Rett klesdrakt er viktig for denne gjengen. Publikum koste seg enormt til orgel tonene som "palle" Wagnberg tryller ut av Leslien. Leslie er viktig får å få varm og dynamisk lydbilde. Og samspillet med Staffan William-Olsson gir undertegnede og publikum valuta for kvelden. Artig å høre Dave Edge briljere på diverse blåse instrumenter. Engelskmannen har vokst som entertainer etterat han tok over etter Sigurd Køhn som gikk bort under sunami i Thailand for tjue år siden. Denne gangen spilte også Dave Edge fløyte. Det passet utmerket til vuggende orgel toner. Den yngste, å den siste medlem i The Real Thing er Hermund Nygård bak spakene. Hans cymbal arbeid var enestående. Han har hvert i dette bandet i fem år nå. Og gjør The Real Thing til et rytme messig underverk. Bandet har ti plateutgivelser, den siste kom får et år siden, den heter "oh no! Not...the real thing...again!" Fra dette albumet spilte de alle sporene og "palle" Wagnberg sang på en låt.
 
Takk til frivillige, styremedlemmer, Daglig leder Jørn Nielsen og "stand in" lyd tekniker Anders Søbak får en uforglemmelig kveld!

Blå hilsen
Dag i Hamar Bluesklubb

 
Foto: HFR

 


2019
Konsertomtaler 2019
     
     
  

2020
Konsertomtaler 2020
  
updated 18.03.2020 Henning Johansen

 

 

Hamar Bluesklubb
                  

Adresse: Postboks 331, N-2303 Hamar
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.hamarbluesklubb.com
E-post: 
hbk@hamarbluesklubb.com
Org.nr.: 984 874 855
Konto nr: 1822.05.48623

Eller ta kontakt med noen i styret.
Oversikt over styret i Hamar Bluesklubb finner du her.

Lukket side for styre her.
Tilbakemeldinger

FaceboookFacebook
 
Instagram


Vær


Kart             

© LightWeb